top of page

Bitkilerin İç Mekanda Kullanımı

Yaşam alanlarımızı kimi zaman sakin kimi zaman doyurucu kılan bitkilerin iç mekana katkıları tartışılmaz.Pek çok olumlu etkisinin yanında yanlış bakım ve yerleşim ile de mekanımızdan çalmaya başlar.Canlıların en büyük ortak özelliği de bu değil midir zaten? Ancak zaman ve mekan doğru ise barınabilirler...





Ev ve ofislerde sıkça rastaladığımız bitkilere;Philodendron(deve tabanı),Artificial Cactus,Madagaskar Dragon Ağacı(marginata),Paşa kılıcı,Platycerium vb. örneklerini verebiliriz.


Deve tabanı yarı gölge alanlarda yetiştiği için mekanlarda doğrudan güneş almayan köşeleri yeşillendirmede oldukça etkilidir.Tropikal havasını mekanınıza doğrudan yansıtmak isteyenlerdenseniz deve tabanı ihtiyacınızı karşılayacaktır.



Kaktüsgiller çöl bitkisi olduğundan büyük çoğunluğu güneşi sever.Güneye bakan cephelerde cam kenarlarını süslemek için en doğru tercihlerden biri artificial kaktüstür.Etnik esintisiyle bulunduğu mekanı zenginleştirecektir.




Madagaskar Dragon ağacı ihmallere dayanıklı,aşırı susuz kalmadığı sürece sulama düzensizliklerine rağmen büyümeye devam eden ,yetersiz gün ışığına uyum sağlayan bir süs bitkisidir.Evde sık kullanılmayan alanlaraın dekorasyonuna çok uygun olmakla birlikte uzun gövdesi sayesinde oturma alanlarına çok yakışan bir türdür.



Paşa kılıcı bitki bakımında talihsiz olanlar için oldukça kolay bir türdür.Karanlıkta,siz onu sulamayı unutsanız bile büyümeye devam eder.Dİkine büyüyen bir yapısıolduğu için zemine çok yakışır,karanlıktan ya da nemden pek fazla etkilenmediğinden banyolar için bile oldukça uygundur.




Platycerium gün ışığını çok seven fakat hava akımlarından hoşlanmayan bit bitkidir. Bu yüzden balkonlar için pek uygun değildir.Bulunduğu yerde baska cisimlere temas etmeyi sever.Yapraklarını sallandıracağı için kiriş ya da raflara çok yakışacaktır.




46 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
Yazı: Blog2_Post
bottom of page